Сега четете
Родения в Казанлък Ибрахим Сойтюрк е кандидат за общински съветник в Истанбул

Родения в Казанлък Ибрахим Сойтюрк е кандидат за общински съветник в Истанбул

Във връзка с приближаващите Местни избори в Република Турция, екипът на в-к „Долина” и Любословие.бг успя да се свърже с един от кандидатите за общински съветник в гр.Истанбул, а именно роденият в българския град Казанлък г-н Ибрахим Сойтюрк . Той в момента е кандидат за общински съветник от района на истанбулския квартал „Байрампаша, подкрепен от изселническата организация на българските турци „БУЛТЮРК”. Ето и неговото обръщение направено специално за вестник „Долина”, интернет сайт kazanlak.co и Любословие.бг и тяхните читатели:

 

Уважаеми сънародници,

 

С приближаването на 31-ви март, изборите за нов кмет и общински съветници наближават. В този критичен момент, в който уважението към България на международно ниво расте, а нашата отбранителна индустрия се развива, е налице и влиянието на външни сили, които създават предизвикателства за нашия живот. При избора на кандидатите за управление на нашите райони е от съществено значение да се обърне внимание не само на партийната принадлежност, а също така и на личността на кандидата. Всеки от нас може да има предпочитания по отношение на партия, но важно е да подкрепим тези кандидати, които се грижат и работят усилено за решаване на проблемите на общността и на българските емигранти.

 

Изселниците от България образуват силна общност, която обаче често не осъзнава пълния си потенциал. Единството и сътрудничеството са ключът към постигането на набелязаните цели. Затова е време да се обединим, а не да се разделяме. Ние в „БУЛТЮРК- БГСАМ” винаги сме се стремели да бъдем на разположение на всички, без да правим разлики от партийна принадлежност, като и без да очакваме каквото и да е възнаграждение. По този повод, след обсъждане с директорския съвет на организацията, решението е да подкрепим кандидатурата на уважавания учител и основател на нашата организация „БУЛТЮРК”, г-н Хасан Мутлу, за кмет на квартал „Байрампаша”. Г-н Хасан Мутлу е човек, който ясно изразява подкрепата си и интереса си към турците от България, живеещи в Байрампаша. В кандидат управленския си екип той включи и мен, Ибрахим Сойтюрк, роден в прекрасния град Казанлък и изселник от 1989 година. Така „БУЛТЮРК-БГСАМ” се ангажира с кандидат, който не само разбира проблемите, но и представлява инициативата на нашата общност. Това е голямо предизвикателство за всички нас. При избора на Г-н Хасан Мутлу, влизаме в перспектива на нашето собствено бъдеще. Спечелването на подкрепата му изисква активното участие на всички нас. Имаме нужда от около 10 000 гласа, за да спечелим.

 

Затова, ако всички ние се обединим и гласуваме за Г-н Хасан Мутлу, ще си гарантираме бъдещето. Или ще гласуваме за себе си и за бъдещето на децата си, или ще останем зрители на бъдещето на другите.

 

Изборите в Байрампаша ще бъдат внимателно наблюдавани, особено от Казанлък и от България като цяло. Ако успеем да изберем Г-н Хасан Мутлу, това ще бъде победа за нас всички.

 

Ние, в БГСАМ, подкрепяме кандидатурата на Г-н Хасан Мутлу и му пожелаваме успех. Ако той стане кмет, нека знае, че сме тук, за да го подкрепим и да му помогнем във всичко.

Вижте и

 

С вяра в решенията си и в нашата обща съдба, призоваваме всички жители на Байрампаша да гласуват за кандидата на СХП, Г-н Хасан Мутлу, с молба за нова победа за всички нас.

 

С пожелания за успех,

 

Ибрахим Сойтюрк

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре