Сега четете
Започнаха преговорите за правителство при президента Радев

Започнаха преговорите за правителство при президента Радев

отови ли сте да подкрепите правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС“, попита президентът Румен Радев представителите на ПП-ДБ в началото на консултациите с тях за съставяне на правителство в рамките на 49-ото Народно събрание.

Вие склонни ли сте да продължавате по същия път, по който поехте преди девет месеца, когато сформирахте правителство или на база на опита, който имате, сте склонни да преразгледате отношенията, които имате с партньорите и отношенията с властта“, каза Румен Радев.

Радев посочи, че консултациите са моментът, в който може да се отговори на много въпроси.

Именно затова намираме за правилно, че имаме сложени два документа на масата за преговори, защото дали ще продължим, как ще продължим зависи от това как ще изглежда споразумението за управление от тук нататък“, отговори Николай Денков.

Премиерът в оставка каза, че „действително преди девет месеца са поели отговорност и риск, че тази отговорност ще нанесе политически щети“.

„Според нас това си струваше, защото сега след 9 месеца, приети два бюджета, след промените в КС, с развиване на инвестиционните проекти, с отпушване на енергийните проекти, всъщност можем да кажем, че си струваше“.

По думите му са понесли политическа щета.

Вижте и

„Не само опозицията се държеше като опозиция, защото и другите политически сили решиха, че е по-лесно да използват популистки подход, за да печелят популярност за сметка на правителството“.

Николай Денков посочи, че взаимоотношенията между политическите фигури не са леки, но не е имало и очаквания да бъдат такива. Денков посочи, че има напредък в преговорите, но докато те не се финализират , трябва да „се продължи с това усилие, че ще си струва и през следващия период“.

„Тези преговори трябва да започнат с дискусия за реформите, които още не са свършени“, заяви премиерът в оставка.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре