Сега четете
Настоявам ГЕРБ-СДС да си спазят обещанието за дерогацията

Настоявам ГЕРБ-СДС да си спазят обещанието за дерогацията

Кирил Петков настоя ГЕРБ-СДС да си спазят обещанието за дерогацията, така че тя да отпадне от 1 март. Петков изрази позицията си пред журналисти в парламента. Съпредседателят на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ увери, че всички решения се взимат само и единствено след лидерски формат на срещи и посочи, че те се финализират само по този начин. „Тук призовам колегите от ГЕРБ да не преговаряме тази тема всеки две седмици. Имаше ясно изявление, ясно изказване, ясна договорка, че датата е 1 март. Призовавам, както вчера си спазиха договорката за Закона за Черноморското крайбрежие, да си спазят и тази. 1 март е уговорката – всичко друго ми се струват ненужни драми, които в последно време ми се струват прекалено много. Нека се фокусираме върху бюджета и Конституцията“, каза Петков.

Той отбеляза още, че за да се намали руският петрол от 50 до нула, отнема време. Българската държава трябва да е готова с екип, който да бъде в готовност, ако трябва да влезе в рафинерията, и да може да се оперира. Много е важно за българските граждани, договорите, които се сключват, които са с неруски петрол, да не вдигнат цената на бензиностанциите, добави той.

„Знаем, че е много трудно цялото отношение с всички некоалиционни партньори, обаче нека го приоритизираме. Сега приоритет са бюджетът и Конституцията. След това ще отидем в посока регулатори – там ще е много сложно. Виждам анонси да се опитват да преговарят през медиите няма такава договорка една трета – това абсолютно не е така. Там ще се седне, ще има отделен разговор. Видяхте какво стана с НЗОК – котки в чували няма да допуснем в тези регулатори“, заяви Петков по повод бъдещите назначения.

На 30 ноември парламентът избра за подуправител на НЗОК Момчил Мавров. На следващия ден, заедно с управителя Мавров, подаде оставка.

Вижте и

Кирил Петков съобщи, че вчера е бил в Брюксел. Декември месец, ако продължи конструктивният диалог, може да имаме добра новина за Шенген, добави Петков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре