Сега четете
От „Възраждане“ в СОС искат да разберат какъв е планът на държавата по отношение на приемане на мигранти от Европа

От „Възраждане“ в СОС искат да разберат какъв е планът на държавата по отношение на приемане на мигранти от Европа

Искаме да разберем какъв е планът на държавата по отношение на приемане на мигранти от Европа. Това заяви на брифинг в Столичния общински съвет (СОС) общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов.

Той заяви, че е притеснен заради потенциален мигрантски проблем. Николов припомни информацията от преди няколко дни, че със самолет от Австрия към България са върнати група мигранти. Общинският съветник от „Възраждане“ добави, че има информация, че се очакват още самолети.

Загрижени сме за сигурността в София, каза общинският съветник. Той добави, че мерките, които от „Възраждане“ са предприели, са запитвания, както от страна на общинските съветници, така и от страна на народните представители от партията към министъра на вътрешните работи, „Гранична полиция“ и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), от които очакват отговори на въпросите какви мигранти се приемат обратно в България, колко са, какво предстои оттук нататък, има ли план, договорки за връщане на още мигранти. Николов пита каква информация като цяло има нашата държава за чуждите граждани и дали смята, че тези хора са безопасни.

Вижте и

Николов съобщи за информация, че Австрия има над 6 хиляди заявени мигранти, които иска да върне към България. Ние се надяваме, че няма да ги приемем обратно, защото бройката не е малка, а това е само една държава в Европейския съюз, каза Николов. Според него има риск и други държави, особено ако видят, че ние приемаме мигранти обратно, да заявят желанието си да ги връщат към нас. Притеснението е какво може да се случи след половин, една или две години, коментира той и напомни, че в цяла Европа имат сериозен мигрантски проблем, сигурността е нарушена, не в една и две държави и не в една или две столици. Не искаме да стигаме до ситуация, в която ще ни бъде страх да се разхождаме по улиците на София свободно и спокойно, каза Деян Николов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре