Сега четете
Мария Габриел трябва да бъде премиер и външен министър

Мария Габриел трябва да бъде премиер и външен министър

Мария Габриел трябва да бъде премиер и външен министър, според председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Темата той коментира пред журналисти в парламента.

Помолен да коментира думите на Бойко Борисов за приятелски огън в „сглобката“ и обвиненията за корупция в определени министерства и в близост с БСП и „Възраждане“ по места, Пеевски посочи, че трябва да има спокойствие между всички.

„Смятам, че Денков трябва да се прибере в кабинета, да се успокои, да си научи домашното, да не ни излага, да види кой е правилният и признатият от света външен министър, както той е много добър образователен министър“, коментира Пеевски. Той отбеляза как Мария Габриел се е справила вчера и добави, че външната политика е нещо сложно. Нека да бъдем обективни. Тя трябва да бъде премиер и външен министър, каза още Пеевски.

Да седнат, да се разберат, да дойдат да представят оценките на министрите, които казват, че готвят, и да се върви напред, каза Пеевски. По думите му е ясно къде е ресурсът – ресурсът е във всички министерства на „Продължаваме промяната“. Нека си ги проверяват, нека си гледат министрите, добави Пеевски. Според него Борисов е прав, че ГЕРБ не може да носи никаква отговорност за министерства, които не са негови. Той има едно министерство и може да носи отговорност само за външно министерство, добави Пеевски.

Вижте и

Попитан дали му изглежда възможна ротацията при тази размяна на реплики в последните седмици, Пеевски отговори, че е възможно, и добави, че е сигурен, че ротацията ще се случи.

На въпрос кой трябва да замълчи в тази ситуация и да отстъпи, Пеевски отговори, че нещата са пределно ясни. Според него това министерство е на ГЕРБ и няма смисъл да се дискутира. „Не може да се иска едно министерство, за да бъде глас на някоя партия. Външно министерство е на България и може да бъде само на България, на никоя партия не може да бъде“, посочи още Пеевски.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре