Сега четете
На 75 години почина сопраното Вилхелмения Уигинс Фернандес Смит

На 75 години почина сопраното Вилхелмения Уигинс Фернандес Смит

Вилхелмения Уигинс Фернандес Смит, прочуто сопрано, известна с участието си във френския филм „Дива“ от 1981 г., почина на 75-годишна възраст.

Погребението се е състояло в петък в църква в Лексингтън, Кентъки, където тя се премести след дългогодишно пребиваване в родната ѝ Филаделфия. Певицата е починала от рак на 2 февруари в дома си, съобщи дъщеря ѝ Шина Мария Фернандес.

Вилхелмения Уигинс Фернандес завършва Академията за вокални изкуства във Филаделфия и продължава образованието си в училището „Джулиард“ в Ню Йорк. Създателите на филма „Дива“, сред които и режисьорът Жан Жак Бенекс, се свързват с нея, докато тя пее в „Бохеми“ на Пучини в Париж, което води до заснемането на трилър, който променя живота ѝ.

„Филмът ми даде изява, която не можех да си представя, и трябваше да наваксам собствената си слава, когато се отвориха вратите за участие в безброй опери“, спомня си тя.

Вижте и

„Вилхелмения винаги е била много тих човек и не е жадувала за светлината на прожекторите“, каза Еверет Маккорви, директор на Оперния театър на Университета на Кентъки, и добавя: „Светлината на прожекторите обаче я желаеше“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре