Сега четете
Младата художничка Селен Петкова е носител на Награда „Култура“ на Община Велико Търново за творчески дебют

Младата художничка Селен Петкова е носител на Награда „Култура“ на Община Велико Търново за творчески дебют

Младата художничка Селен Петкова е носителят на Награда „Култура“ на Община Велико Търново за 2024-а година, в категорията за най-успешен творчески дебют. Призът, който 24-годишната възпитаничка на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ получава, е за участието й в родолюбивия проект „Алманах на просветителите“, представящ образите на дванадесет бележити българи, възрожденци и културни деятели.

Селен Петкова е номинирана от Сдружение „Движение на просветителите“. В рамките на едноименния проект са реализирани 36 събития през миналата година. Висока оценка дава и Национален фонд „Култура“, по чиято програма „Дебюти“ проектът получава одобрение.

Кандидатурата на Селен Петкова е разгледана и одобрена от Експертна комисия, сформирана по реда на Наредбата за символите и наградите на Община Велико Търново.

Селен Петкова е завършила „Графичен дизайн и визуални комуникации“ – бакалавърска степен, в същата сфера младата художничка кара и магистратура. Активно участва в обществения и културния живот на Велико Търново, част е и от Сдружение „Самоводска чаршия“. Участва в няколко национални и международни конкурси, от които се връща с престижни награди. Рисувани от Селен Петкова портрети на бележити българи са отличени от университети и училища в цяла България.

Вижте и

Официалната церемония за връчването на наградата бе на 21 май от 18,00 ч. в Художествена галерия „Борис Денев“, в рамките на празнична среща в навечерието на 24 май на кмета на Велико Търново Даниел Панов и председателя на Великотърновския Общински съвет Венцислав Спирдонов с творците и дейците на културата и изкуствата.

Автор: Мирослав Дечев 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре