Сега четете
СОС избра Цветомир Петров за председател

СОС избра Цветомир Петров за председател

Столичният общински съвет (СОС) избра за председател общинския съветник от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Цветомир Петров. Номинацията му беше подкрепена от 47 общински съветници. Той ще изпълнява поста на председател на СОС временно до края на политическия сезон, който завършва с последната юлска сесия на общинския съвет. Това обявиха групите пред медиите преди днешното гласуване за избор на председател.

Преди началото на осмото поред заседание за избор на председател групите на ПП-ДБ („Спаси София“), ГЕРБ и БСП определиха кандидатурата на Цветомир Петров като „административно преодоляване на една пречка“, „широко споразумение за конкретна фигура“ и „компромисна кандидатура“.

По време на тайно гласуване общинските съветници можеха да направят избор между три кандидатури за председател на съвета – на „ПП-ДБ“ („Спаси София“), които предложиха Цветомир Петров, втората кандидатура, която СОС подложи на гласуване, бе тази на Пламен Данаилов от „Има такъв народ“. Той беше подкрепен от четирима общински съветници. Третата кандидатура бе на „Възраждане“ – Емил Димитров, който получи три гласа. Недействителните бюлетини бяха пет. От ГЕРБ – СДС и „БСП за България“ не предложиха кандидати.

Компромисът и постоянният политически диалог ще са в основата на работата на този старт на СОС, каза Цветомир Петров след избирането му за председател на съвета. Според него единствено не трябва да се допуска компромис за града ни. Повече от крайно време е да започнем да вършим това, заради което гражданите са ни изпратили – да ги представляваме. Имаме толкова общи програмни цели, нека се фокусираме върху тях, а не върху нещата, които ни разделят, призова той.

Мечтаех да съм общински съветник, за да работя за родния си град, съдбата ме натоварва с много по-голяма чест и отговорност, каза още Петров.

Съгласно правилника за организацията и дейността на СОС и Столичната общинска администрация, за да бъде избран председател, за него трябва да са гласували повече от половината общински съветници. Общо в СОС има 61 общински съветници.

Вижте и

Кой е Цветомир Петров, избран за председател на СОС:

Цветомир Илиев Петров е общински съветник от местната коалиция „ПП-ДБ (Спаси София)“. Роден е през 1990 г. Магистър е по „Управление и администрация“ в Университета за национално и световно стопанство. Има осемгодишен опит в публичния сектор. Между 2015 г. и 2018 г. е бил експерт в областната администрация на София, а през 2018 – 2021 г. е главен експерт в Министерството на околната среда и водите. На изборите за Европейски парламент през 2019 г. е включен в листата на ВМРО – Българско национално движение. На парламентарните избори през 2022 г. Цветомир Петров е ръководител на екип секционни избирателни комисии за София-град на партията „Продължаваме промяната“. На местните избори през 2023 г. е областен координатор на партията за 24-ти мнокгомандатен избирателен район – София.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре