Сега четете
Николай Денков ще посети Варна

Николай Денков ще посети Варна

Премиерът акад. Николай Денков ще посети Варна в понеделник, съобщиха от правителствената пресслужба. Той ще участва в откриването на Център по оцеляване на море (Дълбоководен басейн) във Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Вапцаров“. На церемонията ще присъстват също министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната Емил Ефтимов, съобщиха от Министерството на отбраната.

 

По време на откриването ще бъде направена демонстрация на възможностите на новото съоръжение. То е снабдено със система за генериране на вълни, изкуствен дим и с други специализирани устройства, които позволяват създаване на условия, много близки до реалните. Предвижда се тук да бъдат отработвани широк спектър морски спасителни операции.

 

ВВМУ отбеляза своята 143-та годишнина като на 9 януари прие в строя си научно-изследователския катер „Асен“. Това е още една крачка в развитието на способностите на нашето училище за извършване на научни изследвания и осигуряване на адекватна подготовка за обучение на нашите курсанти в управление на кораби и катери, посочи на церемонията на Морска гара началникът на учебното заведение флотилен адмирал проф. Боян Медникаров.

 

Вижте и

В 12:45 часа министър-председателят ще бъде запознат от кмета на Варна Благомир Коцев със състоянието на свлачището при Рибарския плаж.

 

В 13:20 часа акад. Денков ще бъде гост на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Там той и Благомир Коцев ще ще участват в състезателно решаване на задачи по математика със златния медалист от международното състезание по математика в Куала Лумпур, Малайзия – Дамян Накев и негови съученици – шампиони и медалисти от други състезания.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре