Сега четете
Ботаническата градина при БАН организира инициативата „В света на семейство Пиренови“

Ботаническата градина при БАН организира инициативата „В света на семейство Пиренови“

Във връзка с цъфтежа на азалиите Ботаническата градина при Българската академия на науките (БАН) организира инициативата „В света на семейство Пиренови“, която ще започне днес и ще продължи до 3 февруари, съобщиха от научната институция.

Сега в Ботаническата градина цъфтят над 30 сорта азалии, част от тях използвани за украса на царския дворец в миналото. Посетителите ще могат да се запознаят и с „роднините им“ – боровинки, рододендрони, пиерис, ерики, агапетес и други.

Азалии, рододендрони, ерики, калуна, боровинки, агапетес, арбутус, или по-познат като ягодово дърво, и много тропическа красота, и цветове, очакват посетителите в тропическата оранжерия на Ботаническата градина при БАН – от 20 януари до 3 февруари, от 10:00 до 16:00 ч, както и в почивните дни – на 21 и на 28 януари.

Ще има бъдат организирани и срещи, на които ще могат да се видят красиви и оригинални растения. Ще има също консултации за разнообразието и отглеждането им, както и за приготвянето на правилната почвена смес.

Вижте и

В оранжериите на Ботаническата градина сега цъфтят също стрелиции, орхидеи, антуриуми и други интересни тропически растения. Посетителите ще имат възможност да си купят млади растения за дома и офиса от над 500 вида.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре