Сега четете
Денков към „Възраждане“: Това, с което плашите хората, не се случва и няма и да се случи

Денков към „Възраждане“: Това, с което плашите хората, не се случва и няма и да се случи

По отношение на преговорите, които бяха проведени за влизането в Шенген, българското правителство не е приемало никакво друго задължение освен да реагира достатъчно бързо, както се изисква от Дъблинското споразумение по отношение на скоростта, с която се обработват молбите, заяви премиерът Николай Денков в парламента на въпрос от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов за приема на мигранти.

Не са обсъждани никакви бройки и така както досега е работило Дъблинското споразумение, така ще продължи да работи, докато не бъде приета неговата следваща промяна, каза министър-председателят.

Престанете да си измисляте някакви числа, които нямат нищо общо с истината, защото единственото, което правите, е да плашите хора, но те вече виждат, че това, с което ги плашите, не се случва и няма и да се случи, заяви Николай Денков.

Както обикновено, по тази тема бяха смесени истини с лъжи, коментира Николай Денков. Бяха казани две лъжи, първата е, че има промяна в политиката, посочи той. Дъблинското споразумение е подписано от България през 2007 г. от правителство с мандат на БСП, след това е променено през 2013 г. и отново е подкрепено от българското правителство и отново с мандат на БСП, добави той.

Както винаги, лъжецът вика дръжте крадеца, отговори му Костадин Костадинов. Той го коригира, че през 2007 г. правителството е било с мандата на ДПС.

Костадинов посочи, че в разговорите с австрийците има една дума – стриктно прилагане на Дъблинския регламент. До момента България не прилагаше Дъблинския регламент, защото, ако го прилагахме, държавата ни отдавна щеше да се е напълнила с мигранти, отбеляза Костадинов. По думите му само през България минават 300 хиляди мигранти на година. Според Костадинов влизането на България в Шенген е опасно за националната сигурност, защото когато ни задължат да приемем всеки един от тези мигранти, „след не повече от 7-8 години с демографския срив ще се превърнем с повече чужденци на територията на страната, отколкото български граждани“.

Дъблинското споразумение е такова, каквото беше през 2013 г. и нищо няма да се промени от това, което е подписано с Австрия и с Румъния по отношение на приемането на България в Шенген, заяви премиерът Николай Денков. По думите му опозицията се опитва да представи едно облекчение за българските граждани и за българския бизнес като неуспех.

Вижте и

Нищо особено не се е случило и няма да се случи, така, както е било досега, така и ще продължи поне докато не бъдат приети промените в Дъблинския регламент, коментира Денков. Той посочи, че тези промени в Дъблинския регламент ще помогнат на българската държава да не бъде застрашена да бъде „наводнена“ от бежанци, точно защото в новия регламент бежанците трябва да бъдат разпределяни справедливо с другите държави, а досега те би трябвало да бъдат задържани в граничните държави като България.

Дори при сегашния по-неизгоден регламент миналата година, 2023 г., от Австрия са подадени само 193 молби за връщане на граждани, до момента за миналата година ние сме приели 113, каза министър-председателят.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре