Сега четете
Meta обяви въвеждането на нови ограничения за достъпа на подрастващите до определено съдържание във Facebook и Instagram

Meta обяви въвеждането на нови ограничения за достъпа на подрастващите до определено съдържание във Facebook и Instagram

Meta обяви въвеждането на нови ограничения за достъпа на подрастващите до определено съдържание във Facebook и Instagram, за да насърчи „безопасното и подходящо“ използване за тяхната възраст, съобщи Voice of America.

Компанията вече ще използва за всички профили на тийнейджъри по-строга конфигурация на двете социални мрежи, която затруднява контакта с „потенциално чувствително съдържание”. Мярката се прилага за акаунти, за които е установено, че принадлежат на тийнейджъри на възраст между 13 и 18 години. Тази конфигурация също така ограничава достъпа на други потребители до списъка с приятели, следваните акаунти, както и възможността за коментиране на публикуваните съобщения.

ърсенето на специфични думи, като „самонараняване“, „самоубийство“, „хранителни разстройства“ или „булимия“, няма да изведе никакви резултати за подрастващите. Вместо това, ще им бъде показано съобщение за превенция, в което се предлага консултация със специалист, приятел или списък със съвети, се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на Meta. Това обаче няма да попречи на тийнейджъра да обсъди евентуалните си проблеми или трудности в Instagram или Facebook с някои от своите контакти.

Вижте и

През последните години Meta е редовно критикувана заради акаунтите на млади потребители във Facebook и Instagram. След като обяви стартирането на Instagram, предназначен за младежи до 13 години, Meta най-накрая реши да се откаже от него през есента на 2021 г. В края на октомври 41 американски щата подадоха граждански иск срещу Meta, обвинявайки Facebook и Instagram, че увреждат психическото и физическото здраве на подрастващите. В отговор Meta заяви, че вече е въвела редица инструменти за подобряване на защитата на младите потребители в своите платформи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре