Сега четете
Годината на дракона 2024

Годината на дракона 2024

Предстоящата нова година по Лунния календар ще бъде под егидата на Зеления дървен дракон. Тя започва на 10 февруари 2024 и приключва на 28 януари 2025. Това е една от най-нетърпеливо очакваните години на Изток, тъй като се вярва, че ще бъде година на възход, нови възможности и изобилие.

Драконът е единственият знак от Лунния календар, който не е реално съществуващо животно, а митично същество. Въпреки страховития си вид според китайската митология драконите са небесни същества – символизиращи щастие и благополучие.

Родените под знака на дракона имат изключителни творчески способности и лидерски умения. Те успяват да постигнат целите си и да намерят решение на всеки проблем. Остроумни и благородни, те винаги са съпътствани от много и добри приятели.

Вижте и

Цветовете на предстоящата нова година са червеният (който свързваме с огъня, бълващ от устата на дракона, но и с любовта и енергията) и зеленият – на елемента дърво, късмета, надеждата и обновлението. Препоръчително е да се носят бижута от благородни метали и дърво, защото небесният покровител на 2024 г. не обича фалша и имитациите. Най-популярни за Годината на дракона камъни са ясписът и тигровото око. Талисман за родените в Годината на дракона е сапфирът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре