Сега четете
Благодаря, че давате шанс на мечтите ми

Благодаря, че давате шанс на мечтите ми

Благодаря, че давате шанс на мечтите ми, че изпълнихте тази зала с любов и присъствие. С тези думи към публиката започна финалния, почти 3-часов концерт от турнето „Любов“ на Мария Илиева. Събитието бе на 6 декември вечерта в зала 1 на НДК.

Преди това на сцената звуча „Дельо хайдутин“ в изпълнение на хора „Космически гласове“ с диригент Ваня Монева, която е майка е Мария Илиева. Народните певици се включиха и в изпълнението на първата песен, която бе и единствената на английски език. В първата част на спектакъла бяха представени най-големите си хитове – като „Лунен сън“, „Минало“ и „Нищо“.

В своеобразната втора част бяха дуетните изпълнения. Излизането на всеки от тях бе съпроводено с кратко представяне от Мария Илиева. Михаела Филева тя нарече „изключителна, красива, умна, талантлива, и една от най-ярките звезди на небосклона на българската разкошна музика“. С Любо Киров и Графа звучаха Alright и „Крадена любов“ – в дълги концертни версии, с участието на публиката.

„Няма как да не завърша този разказ за любовта без един специален човек и артист, с когото отдавна мечтая да работя – Миро“, каза Мария Илиева преди първото концертно изпълнение на дуета „Ако утре няма днес“. Гост на вечерта бе и композиторът Живко Петров в качеството му на пианист и като съавтор на баладите „Сама” и „Любов”.

Сред акцентите на вечерта бе изпълнението на „Остани тази нощ“, песен от репертоара на Лили Иванова.

Много обичам да се случват специални музикални събития. Така Мария Илиева представи самостоятелната изява на момичетата от „Тринити“, които бяха и нейни беквокалисти.

„Подарявате ми чудо. Благодаря, че дойдохме в този чуден ден“, каза още Мария Илиева на своите почитатели.

„Разбрах любовта. Колко е хубаво да не губим вяра, да отглеждаме в себе си умението да бъдем щастливи, да знаем, че всичко най-хубаво предстои. Защото то винаги е така. Като се обърнеш назад, виждаш колко хубаво се е подредило всичко. Мисля си колко е важно е да не позволяваме на умората от неуспешните ни опити да обичаме – да ни покорява. Защото любовта е някъде там, тя чака тихо, елегантно, с широко отворени обятия просто да я грабнеш, да я понесеш и да осмислиш живота си по най-прелестния начин чрез нея. Това е любов!“ Така Мария Илиева описа вдъхновението си да нарече турнето „Любов“.

Вижте и

За финалната част на концерта си тя бе оставила своите танцувални песни, които изправиха на крака публиката. Много от децата излизаха на сцената, просто за да прегърнат своята любимка. На песента „Играя стилно“ тя покани децата на сцената. Отзоваха се десетки, които танцува и пяха с нея. „Най-хубаво е, когато моите песни са в пъти по-стари от моите фенове“, каза с усмивка Мария Илиева.

На сцената до нея бяха музикантите Георги Янев (китара), който е и музикален директор на турнето, Васил Вутев (барабани), Мартин Денев (пиано), Мартин Ташев (тромпет), Владислав Мичев (тромбон и синтезатор), Емилио Мархолев (бас) и „Тринити“ (вокали).

Преди началото на концерта, пред спуснатите завеси, се изяви Арика Адамс, която е от отбора на Мария Илиева в „Гласът на България“, както и Габо, предишен участник в музикалния формат.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре