Сега четете
НС ще го отхвърли президентското вето

НС ще го отхвърли президентското вето

В случая според мен това е абсолютно излишен жест, тъй като е ясно, че Народното събрание ще отхвърли това вето. Това каза премиерът Николай Денков пред журналисти за президентското вето върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна след откриването на новата сграда на Института „Големи данни в полза на интелигентното общество“ (GATE) към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Институциите трябва да се опитаме да работим заедно, защото хората очакват резултати от нас, заяви министър-председателят и допълни, че въпросите защо президентът налага вето, трябва да бъдат отправяни към самия него.

По повод случая със задържан мъж от Босилеград, заподозрян в шпионаж в полза на България, премиерът коментира, че има определи обвинения към него и Министерството на външните работи (МВнР) ще се поинтересува от случая. Официална допълнителна информация, освен това, което знаете, в момента няма. Ще следим случая, каза още Денков.

Вижте и

В отговор на въпрос за обсъждането днес в Брюксел на кандидатурите на България и Румъния за Шенген Николай Денков каза, че има голяма промяна в ситуацията през последните месеци, благодарение на усилията на правителството. В края на ноември дойде мисия, в която имаше представители на Австрия и Нидерландия, припомни Денков. Резултатът от мисията е един изключително положителен доклад, тъй като представителите на двете държави са подписали доклада, което значи че приемат, че има много усилен напредък. Днес и утре ще бъде представена тази информация пред Съвета на вътрешните министри на Европейския съюз, така че да е ясно, че напредъкът е на лице, подчерта Николай Денков. Той допълни, че продължават дипломатическите усилия как да се формулира решение, което до края на този месец да бъде прието. В момента е по-трудно да се преговаря с Нидерландия, но не означава, че не е възможно, така че преговорите продължават, заяви премиерът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре