Сега четете
Има необходимото мнозинство, което ще преодолее ветото на президента

Има необходимото мнозинство, което ще преодолее ветото на президента

Има необходимото мнозинство, което ще преодолее ветото на президента върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна. Това каза пред журналисти председателят на Народното събрание Росен Желязков. Той участва в конференцията „Външнополитическата стратегия на Република България- предизвикателства и възможности“.

 

Позицията на президента е предсказуема и последователна. Позицията на мнозинството също и тя ще е в посока да се преодолее ветото, защото външната политика на България се базира на цел, която е записана в Конституцията и тя е съдействие за установяване на справедлив международен ред, коментира Желязков по време на конференцията „Външнополитическата стратегия на Република България- предизвикателства и възможности“.

 

Според него народните представители са достатъчно запознати и са взели мотивирано решение.

Вижте и

 

В мотивите към ветото на президента е отбелязано, че народните представители не са били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което ги поставя в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре