Сега четете
Трябва да следваме нашата цел- България да бъде приета в Шенген

Трябва да следваме нашата цел- България да бъде приета в Шенген

Предстоят много интензивни разговори за Шенген и целта на страната ни остава непроменена. Продължаваме интензивна работа, включително и в най-висшата дипломация – с Австрия и с Холандия. Мисля, че ние трябва неотклонно да следваме нашата цел- България да бъде приета в Шенген, заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

 

Каквито и варианти да се говорят за въздушни и сухопътни граници, те трябва да бъдат обвързани с ясни срокове, с много голяма яснота по отношение на времевите периоди, посочи Габриел.

 

Тя отбеляза, че страната ни не само е изпълнила „някакви технически критерии“. Последните две седмици специално направих документ, в който в две страници, много ясно са показани всички постижения на България, не само със случващото се на границата, те са свързани с пилотния проект с Австрия, с пилотния проект с Европейската комисия, каза Габриел.

 

Смятам, че когато фактите говорят, наистина е добре политиците да вземат правилните решения, изтъкна Габриел.

 

Вижте и

Министърът на правосъдието Атанас Славов е в Брюксел за участие в заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешен ред“, съобщиха от правосъдното министерство. На заседанието утре ще бъдат обсъдени общото състояние на Шенгенското пространство и решение на Съвета относно пълното прилагане на разпоредбите на достиженията на правото от Шенген в България и Румъния и други.

 

България и Румъния не могат да бъдат държани извън Шенгенското пространство, каза евродепутатът от „Обнови Европа“ Илхан Кючюк. Той, заедно с румънския си колега Влад Ботош и Хелмут Брандщетер от австрийската либерална партия NEOS, организират протест пред Министерството на вътрешните работи на Австрия заради позицията на Виена срещу приемането на София и Букурещ в Шенген.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре