Сега четете
Костадинов упрекна премиера Денков за речта му пред Европарламента

Костадинов упрекна премиера Денков за речта му пред Европарламента

Вчера министър-председателят Николай Денков участва пленарния дебат „Това е Европа“ на Европейския парламент (ЕП) в Страсбург – изводът, с една дума, от неговото участие е „срам“, заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Срам, защото българският министър-председател говори пред празна зала в ЕП, обясни Костадинов. По думите му едва ли нашата държава е получавала по-голямо символно унижение през последните няколко години от това, което получи сега с изявлението. Срамно, защото неговата реч преливаше от кухи, пропагандни клишета, класически опорки за Русия, СССР, заяви Костадинов, който коментира подробно изказването на премиера.

Денков държа слово, в което призовава страната ни да бъде час по-скоро присъединена към Шенген, защото, според него, така сме щели да бъдем защитени от хибридните руски атаки, каза лидерът на „Възраждане“.

Празните столове в залата явно са оценката, която в Брюксел се дава на българския министър-председател и неговото правителство, се казва в декларацията.

В речта си Денков, според Костадин Костадинов, си е позволил да пренапише и българската история. От политическия „тюрлюгювеч“, в който пътьом бяха използвани цитати на Чърчил, Денков направи извода, че, като защитаваме Украйна, защитаваме Европа, отбеляза лидерът на „Възраждане“.

Вижте и

Накрая, незнайно на кого, Денков благодари за подкрепата за приемането ни в Шенген и еврозоната, посочи още Костадинов.

Докато „подобни лица управляват държавата ни, пред България няма абсолютно никакви позитивни перспективи за развитие, никога няма да можем да бъдем пълноправен член на семейството на европейските народи – нашата държава ще бъде възприемана като втора, трета категория не само в ЕС, но и на картата на света“, завърши декларацията на „Възраждане“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре