Сега четете
Атанас Славов: Новата антикорупционна комисия и конституционната реформа в правосъдието са ключови стъпки за България

Атанас Славов: Новата антикорупционна комисия и конституционната реформа в правосъдието са ключови стъпки за България

Новата антикорупционна комисия и конституционната реформа в правосъдието са ключовите стъпки България да бъде правова и демократична държава. Това заяви министърът на правосъдието Атанас Славов в приветствие към участниците на международна конференция в София, посветена на борбата с корупцията.

Да се надяваме, че със създаването на новата антикорупционна комисия ще постигнем тази ефективност, за която цялото общество се надява, посочи министър Славов.

Форумът е организиран съвместно от Международния съюз на адвокатските колегии с обща правна традиция (CIB) и Клуба на адвокатите франкофони в София, с подкрепата на френското посолство и Френския институт в България. Със събитието се отбелязва десетата годишнина на Клуба и тридесетата годишнина от приемането на България за член на Международната организация на франкофонията.

Министър Атанас Славов подчерта също, че институциите трябва да работят за всички граждани, а не само за една част от обществото. Той отбеляза, че опитът, който предстои да бъде споделен от участниците на конференцияте, сред които има представители на френските институции, ще бъде изключително ценен за страната ни.

Вижте и

На конференцията предстои да бъдат обсъдени теми, свързани с прозрачността на обществения живот, разкриването и предотвратяването на корупцията, воденето на съдебни дела за корупция и юридическата етика. Ще говорят и представители на ключови организации като Антикорупционния фонд, Френската агенция за борба с корупцията, френската Национална финансова прокуратура и френския Върховен орган за прозрачност на обществения живот.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре