Сега четете
Ивет Горанова спечели квота за Световните игри на неолимпийските спортове през 2025 година

Ивет Горанова спечели квота за Световните игри на неолимпийските спортове през 2025 година

Олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио 2020 Ивет Горанова спечели квота за световните игри на неолимпийските спортове и дисциплини през 2025 година, който ще се проведат в Китай. В състезанието ще участват осемте най-добри състезателки във всяка категория.

Световната федерация по карате обяви, че в категория 55 килограма „кумите“ при жените визи взимат още световната шампионка Туба Якан (Турция), както и бронзовата медалистка и най-голяма съперничка на българката – Анжелика Терлюга (Украйна), която е и лидер в световната ранглиста.

„Поредна спечелена квота за Световните игри през 2025 в Китай! Само осем състезателки ще вземем участие в надпреварата! Най-доброто тепърва предстои! Благодаря на всички, които са с мен и ме подкрепят, и ми дават сила да вървя напред!“, написа в социалните мрежи Ивет Горанова.

Останалите пет квоти ще се определят както следва: три по ранглиста, една за домакина и една континентална.

Вижте и

На Игрите в Бирмингам (САЩ) през 2022 година Спортист номер 1 на България през 2021 година не успя да преодолее груповата фаза, след като в трите си двубоя записа един успех и две поражения. Турнирът спечели олимпийската вицешампионка Анжелика Терлюга.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре