Сега четете
България трябва да успее да електронизира всички лекарства до края на 2024 г.

България трябва да успее да електронизира всички лекарства до края на 2024 г.

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков смята, че няма връщане назад по въпроса с електронните рецепти, въпросът е във времето. В интервю за Нова телевизия той посочи, че ако Министерството на здравеопазването се е вслушало в протеста на Българския лекарски съюз, то е защото те имат основание.

 

От веднъж, от определена дата всички лекари трябва да могат да изписват антибиотик само на електронна рецепта. Вече две години лекарите имат възможност да изписват електронни рецепти за всички медикаменти, каза проф. Хинков. В лекарската професия има рутина, която трудно се напуска, за да бъдат въведени нови стандарти. Тези, които успеят да преодолеят тези трудности с електронизацията, виждат предимствата, посочи министърът.

 

Според Хинков България трябва да успее да електронизира всички лекарства до края на 2024 г. Здравният министър припомни, че на среща с премиера, лекари, зъболекари и фармацевти е взето решение до април да бъдат изчистени всички недостатъци на системата за електронни рецепти при антибиотиците.

Вижте и

 

Има малка група лекари, за която издаването на електронни рецепти няма да е задължително, каза Хинков и поясни, че става дума за възрастни медици, които трудно ще си извадят електронен подпис, нямат амбулаторна практика и работят след пенсия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре