Сега четете
Направили сме много сериозна програма да се борим България да влезе в Шенген през декември

Направили сме много сериозна програма да се борим България да влезе в Шенген през декември

Направили сме много сериозна програма да се борим България да влезе в Шенген през декември. Това обяви Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) в интервю за Нова телевизия. Петков коментира, че след приемането на антикорупционния закон, с който съществуващата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се разделя на две, са се увеличили шансовете ни за промяна на мнението на Нидерландия. Говорим за декември в този момент, посочи той.

По думите му сега въпросът е с Австрия. Прекарах миналата седмица три часа с представители на техния парламент, заминавам в края на тази седмица отново, академик Николай Денков отива там през октомври, добави Петков.

Това, което показахме е, че всичко е въпрос на резултати. В този момент постигаме общи приоритети, заяви Петков в отговор на въпрос дали се върви към подписването на коалиционно споразумение с ГЕРБ-СДС. Ако покажем повече добри резултати, за които сме сигурни, че не сме предали важен приоритет, мисля, че стабилността на това правителство става все по-силна, добави Петков. По думите му крайна точка е да бъде постигнато върховенството на закона. Петков посочи, че реформата в антикорупционната комисия е била важна стъпка, а следващата голяма ще бъде Конституцията.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре