Сега четете
Румен Радев поздрави Илиана Иванова за назначаването ѝ за еврокомисар

Румен Радев поздрави Илиана Иванова за назначаването ѝ за еврокомисар

Президентът Румен Радев поздравява Илиана Иванова по повод назначаването ѝ за комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейската комисия. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентската институция е готова за конструктивен диалог и за подкрепа на ключовите политики от вашия ресор, посочва държавният глава и откроява осигуряването на възможности за разработване и прилагане на върхови научни иновативни постижения в икономиката на страната ни и на Европейския съюз като цяло. Президентът пожелава успех в постигането на поставените от Иванова приоритети.

Любословие.бг припомня, че днес Съветът на ЕС съобщи, че назначава Илиана Иванова за нов еврокомисар от България. Назначението следва оставката на Мария Габриел като еврокомисар и е за остатъка от мандата на ЕК до 31 октомври 2024 г.

Вижте и

Миналата седмица Иванова бе подкрепена от огромно мнозинство в Европейския парламент, след като премина успешно изслушване пред две парламентарни комисии.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре