Сега четете
Да имаме подкрепа в Народното събрание, за мен е важно

Да имаме подкрепа в Народното събрание, за мен е важно

Важно за мен е да имаме подкрепа в Народното събрание, която да съответства на целите, приоритетите и програмата, която изпълняваме. Това заяви пред журналисти министър-председателят Николай Денков, който откри учебната година в Националната природо- математическа гимназия в столицата.

За момента има такава подкрепа, работи се по законодателната програма, така че ако това продължава така и успеем да свършим нашите задачи, не виждам причини за притеснение, заяви премиерът. „Казал съм на министрите ми, че когато вземат важни решения трябва да ги обсъждат с мен. Никой не може да ги командва отвън, те са част от нашия Министерски съвет“, допълни премиерът в отговор на въпрос.

Николай Денков поздрави всички ученици, учители, родители. Всички се вълнуваме на 15 септември. Това си е национален празник, без да е обявяван за такъв и той носи духа на българското, посочи премиерът. Затова поздравявам всички, не само защото съм учил тук, но и защото всеки, който се занимава с наука трябва да учи нещо ново всеки ден, каза министър-председателят.

Вижте и

Относно перото за образование в бюджета за следващата година Денков каза, че тази година е имало повече за образование, както и миналата и по-миналата година, както ще бъде и през следващата година. Освен повишените заплати на учителите, има две нови програми, свързани с построяването на нови училищни корпуси и нови физкултурни салони. Това, което става постепенно е, че задвижваме цялата система със СТЕМ кабинетите, психолозите, дигиталната раница, учебните програми. Всичко това се развива, няма значение кой е министър, каза Николай Денков

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре