Сега четете
Ротацията вече започна да се случва, но смяна на министри в кабинета с премиер Мария Габриел ще има само при общо съгласие

Ротацията вече започна да се случва, но смяна на министри в кабинета с премиер Мария Габриел ще има само при общо съгласие

Ротацията вече започна да се случва, но смяна на министри в кабинета с премиер Мария Габриел ще има само при общо съгласие, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Петков обяви, че „Продължаваме Промяната -Демократична България“ (ПП-ДБ) е показала, че държи на думата си със смяната на председателя на правна комисия в парламента. На 7 септември представителят на ПП-ДБ Стою Стоев беше освободен от поста, а на негово място беше избрана Анна Александрова от ГЕРБ.

Съпредседателят на ПП обясни, че смяна на министри след ротацията на премиерите ще има, само ако и ПП-ДБ и ГЕРБ се съгласят, че има нужда от такава – тоест едностранна промяна не може да има.

„Аз бих препоръчал да се излезе във ваканция поне две седмици преди местните избори, за да може голяма част от депутатите да се фокусират върху тях и ако има противоборство между различните партии да не се отрази върху националната политика в този момент“ каза още Кирил Петков.

Вижте и

По повод информациите, че от ПП не са се съобразили с предложенията за кметове по места на ДБ, Кирил Петков беше категоричен, че двете формации се явяват заедно в цяла България. Имало е спорове за конкретните имена, но е избирано от хора с брилянтна репутация. По повод листите за общински съветници, Петков обяви, че на много от местата номинациите на ПП и ДБ в тях са поравно.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре