Аз съм готов да довърша това, което сме започнали

Аз съм готов да довърша това, което сме започнали, каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по повод предстоящата ротация на правителството. Той коментира темата пред медиите в Годеч, след тържественото възстановяване на групата за охрана на границата, която ще бъде стационирана в града.

Стоянов обясни, че ръководството на МВР е изпратило всичко, което ведомството е постигнало и свършило по управленската програмата на кабинета. Той допусна, че в следващите дни е възможно да има индивидуални разговори на министри с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Стоянов отбеляза, че до момента не е водил такъв разговор с тях.

По отношение на мигрантския натиск министър Стоянов коментира, че за момента няма риск от нова вълна, но отбеляза, че в бъдеще никой не е застрахован. Според него МВР ще бъде готово за евентуален натиск от страна на нелегални мигранти занапред. Той припомни, че вече е зает целият свободен щат на служители в „Гранична полиция“ с полицейски правомощия, задвижена е и процедура за допълнителен щат от 1260 души, както и е в ход доставката на още високопроходими автомобили.

Във връзка с решението командировани по границата полицейски служители да бъдат изтеглени и разпределени в малките населени места министърът посочи, че предстои анализ на Главна дирекция „Жандармерия“, като там се отчита ръст на проверените автомобили и лица, което е резултат от мярката. „Надявам се, че ще внесем по-голямо спокойствие в българските граждани точно по тези места“, добави Стоянов.

Вижте и

Във връзка с групата за охрана в Годеч, директорът на „Гранична полиция“ Антон Златанов заяви, че тя ще се състои от 28 служители, а в екипите ще участват и служители на „Фронтекс“. Българо-сръбската граница е естественият изход на тези, които незаконно са преминали границата и искат да достигнат до Западна Европа, коментира Залатанов. Той добави, че Годеч е важен център и са констатирани доста преминавания на мигранти в миналото. Антон Златанов допълни, че предстои откриване на Гранично полицейско управление по българо-турската граница.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре