Сега четете
Втора жертва на телефонна измама в Белене

Втора жертва на телефонна измама в Белене

Още една възрастна жена от Белене стана жертва на телефонна измама. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Плевен Мариана Цветкова.

Вторият само за тази седмица случай на измама по телефона е станал на 6 септември. Тогава непознат се е обадил по телефона на 79-годишна жителка на Белене и се е представил за адвокат. Въвел я в заблуда, че нейният внук е блъснал жена на пешеходна пътека и тя е починала, след което е задържан в полицията и е необходима сумата от 25 000 лева, за да може да бъде покрит случаят. Мъжът уверил 79-годишната, че съпругата му е прокурор и ще съдейства. Около 18:00 часа жената събрала 10 000 лева и ги предала на непознат.

Разследващ полицай продължава работата по случая. В ОД на МВР в Плевен е образувано досъдебно производство за измама с постановление на Районната прокуратура.

Любословие.бг припомня, че на 4 септември по подобна схема отново в Белене бе измамена 80-годишна жена.

Вижте и

От полицията в Плевен днес излязоха с призив по никакъв повод да не се дават пари на непознати. В случай на получено телефонно обаждане с искане да бъдат предоставени пари, веднага да бъде подаден сигнал или на близки хора или на тел. 112.

Най-разпространени сценарии за извършване на телефонни измами са – при провеждане на полицейска операция по задържане на телефонни измамници се търси съдействие и пари или за случай на „реализирано пътнотранспортно произшествие от близък роднина с починал човек или малко дете“, като обикновено извършителите се представят като полицаи, прокурори или следователи и обясняват, че роднината е направил катастрофа, вследствие на което е пострадал или починал човек и спешно са необходими пари за освобождаването му, казаха още от ОД на МВР.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре