Сега четете
Мария Габриел ще представи кандидатурата на България за член на Съвета на ООН по правата на човека

Мария Габриел ще представи кандидатурата на България за член на Съвета на ООН по правата на човека

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще представи днес кандидатурата на България за член на Съвета на ООН по правата на човека в периода 2024-2026 г., съобщиха от Министерството на външните работи. Събитието, на което са поканени представителите на дипломатическия корпус в България, ще бъде от 17:00 ч. в Национална галерия „Квадрат 500″.

 

В периода 2019-2021 г. България изпълни първия си мандат като член на Съвета по правата на човека. Като член на Съвета през 2024 – 2026 г., България се ангажира да: подкрепя мерки и политики, насочени към борбата с всякакви форми на дискриминация и нетолерантност; насърчава включването на ръководни позиции на жени и момичета във всички сфери на живота; защитава правата на детето, включително правото на универсален достъп до образование за всяко дете; участва в международните усилия в борбата срещу дезинформацията, насърчаване на свободата на медиите и защита на журналистите.

 

Вижте и

Любословие.бг припомня, че в момента България е член на Изпълнителния съвет на УНИЦЕФ (2023-2025) и на Изпълнителния съвет на ООН-Жени (2023-2025).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре