Сега четете
Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и господин Борисов

Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и господин Борисов

Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и господин Борисов, заяви в интервю по Нова телевизия Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“.

 

„След четвъртите избори Борисов изпращаше най-различни хора – контактори, емисари, да направи среща с нас. Ние отказвахме, защото се надявахме, че промяната може да продължи по начина, по който ние си я представяхме. Така продължи, не се срещнахме, но минаха петите избори и ние бяхме втора политическа сила“, припомни Кирил Петков. Тогава седнахме заедно с Асен, с лидерите на „Демократична България“, и си казахме, че искаме държавата да не отива в шести избори, каза още той.

 

Служебното правителство ни беше притеснило с договорите за газ, с корупционните рискове, които пак излизаха, с това, че България не отиваше към Европа, а вървеше в другата посока и решихме, че ще направим тази среща. Нашето решение беше на база на изборите и на база на задачите, които си поставихме, обясни Петков. Той посочи, че когато първата среща е осъществена, тя не е била, за да се говори за правителство и структура. Тя беше дали въобще да си говорим, каза Кирил Петков.

 

„Най-първата среща беше между мен, Асен Василев и господин Борисов. Темата не беше дали да има правителство, а дали да отворим разговор и дали имаме общи виждания за приоритети. Всичко, което се случи оттам нататък, разговорите, които се случиха за правителството, се случиха в парламента – с Мария Габриел, с акад. Денков, с политически лидери“, добави Кирил Петков.

 

За да е смислен този избор, трябва да оставим калните битки настрани, призова той. „Не трябва да имаме нито един празен ден в парламента, ако искаме да вземем парите от Плана за възстановяване. Шенген в момента се кове, ако не направим закона срещу прането на пари, ако не направим истинска антикорупционна комисия, никога няма да можем да имаме тези успехи“, отбеляза Кирил Петков.

 

Вижте и

Въпрос на дисциплина – така той отговори на въпроса дали ще има ротация в кабинета, както беше договорено предварително с ГЕРБ. Сигурен съм, че никой по никакъв начин не е предлагал никакви постове в никакви служби, каза още Кирил Петков.

 

Според него трябва да има лидерска среща, която да се проведе до края на седмицата. „Трябва да се видим лице в лице следващите дни“, заяви Кирил Петков.

 

„Искам да кажа ясно – моят баща има една прилика с Бойко Борисов – имат рожден ден на една и съща дата, но той никога не е членувал в БКП, никога не е членувал в служби и не се е занимавал с политика“, добави Кирил Петков. Той каза още, че се връща от САЩ, но не е бил на работно посещение в страната, а е пътувал по повод рождения ден на най-голямата си дъщеря.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре