Сега четете
Тошко Йорданов: Днес е позорен ден, защото Народното събрание започва работа в централата на Българската комунистическа партия

Тошко Йорданов: Днес е позорен ден, защото Народното събрание започва работа в централата на Българската комунистическа партия

Днес е един позорен ден от най-новата българска история, защото Народното събрание започва работа не в сградата на Народното събрание, а в централата на Българската комунистическа партия. Това каза в декларация председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Днес започва есенната сесия на парламента.

Никой в тази страна не нарича тази сграда Народно събрание, всички я наричат Партийния дом, защото тя е точно това – Партийния дом на БКП, добви той.

„Но аз ви разбирам, вие се върнахте у дома си. Тук вие, бившите комунисти от ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, както и вие, ПП-ДБ, деца на бившите комунистически велможи на БКП, както и вие, БСП, идеологическите наследници на комунистите, тук всички вие сте у дома си. Всички заедно спокойно може да върнете петолъчката на покрива на тази сграда, защото тя отново е пълна с комунисти“, коментира Йорданов.

Това няма да я направи обаче Народно събрание и когато народът измете вашето управление, ние отново ще върнем парламента там, където му е мястото – в историческата сграда на Народното събрание, добави той.

Според него днес е позорен ден и защото едно вредно Народно събрание ще започне отново да работи. „Какво направихте досега? Приехте един нефелен закон за домашното насилие, който спешно преработихте и направихте още по-нефелен. Е, поне формулирахте интимната си връзка със законово определение и когато Бойко Борисов или Деян Пеевски обършат един шамар на общата си нежна половинката Кирил Петков, той ще може да ги съди за домашно насилие“, коментира Йорданов. По думите му са приети вредни поправки в Наказателния кодекс и един ужасен бюджет, „въпреки мнението на собствените ви финансови експерти, вие одобрихте бюджета“ и така дали всички пари на българите в ръцете на един финансов министър, който докарал страната до ръба на финансова криза.

Сега искате да правите конституционни промени, породени от политическия ви страх, а не от реална нужда, вредни конституционни промени, смята той.

Вижте и

Според Йорданов днес е позорен ден и защото „вашата сглобка, зачената в грях и алчност, продължава да съществува“. По-отвратително управление можеше да има, само ако след падането на комунизма, БКП и СДС се бяха прегърнали, добави депутатът.

Основната вина в момента е на вас от ГЕРБ. Вие от ГЕРБ прекрасно знаете, че ПП-ДБ са безгранично алчни, неморални, нагли и некадърни и им дадохте да си играят на управляващи с живота и бъдещето на българските граждани, коментира Йроданов. По думите му са го направили за власт съзнателно, знаейки колко са вредни, и това ги прави по-алчни и по-неморални от тях. Вие сте виновни и вие ще бъдете виновни за всички беди, които ще последват оттук нататък и вие ще понесете последствията, коментира той.

Според депутата днес е един позорен ден, но от друга страна е началото на края на този позор.
БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре