Сега четете
Николай Денков: Няма напрежение сред министрите в кабинета

Николай Денков: Няма напрежение сред министрите в кабинета

Няма напрежение сред министрите в кабинета, заяви пред журналисти на връх Рожен премиерът акад. Николай Денков, който участва в откриването на новия роботизиран телескоп на Института по астрономия – БАН на територията на Националната астрономическа обсерватория „Рожен“.

Не само Мария Габриел, а целият състав на кабинета е много мотивиран. Няма напрежение в момента, напротив, всеки от нас иска да си свърши работата, колкото се може по-ефективно, каза акад. Денков. По думите му напрежение има по-скоро в законодателния орган и около избора на ръководители на регулаторните органи.

Всички тези процеси са вътре в Народното събрание, те имат отражение и върху нашата работа, добави Денков.

Колкото по-добре се справяме със задачите, толкова повече ще мотивираме всички, които участват в процесите, включително и в парламента, да се съсредоточим върху процесите, а не да гледаме какво да ни разделя, добави премиерът.

Той коментира, че напрежение между ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще има през целия живот на този Министерски съвет. Няма съмнение, че ние сме политически опоненти с ГЕРБ. Въпросът е, че ние бихме могли да работим заедно, защото много от целите са общи. Това, което ни противопоставя е, че сме политически опоненти и имаме различия как трябва да се бори корупцията. Въпросът е това напрежение да не счупи „сглобката“, посочи премиерът.

Вижте и

Според него най-важните задачи пред Народното събрание е да бъдат приети законите по Плана за възстановяване и устойчивост и Законът за държавния бюджет. Акад. Николай Денков очаква да има дискусии около бюджета. Аз имам доверие, че министърът на финансите ще успее да договори спорните теми и в края бюджетът ще бъде приет с 3 % дефицит, каза още министър-председателят.
БТА

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре