Сега четете
Спортът е учител, казва волейболистът Владо Николов

Спортът е учител, казва волейболистът Владо Николов

Няма кратък път към върха. Това казва волейболистът Владо Николов пред „Аз-буки“.

 

Бившият капитан на националния ни отбор вярва в качествата, които спортът е възпитал у него. А постиженията му на международната волейболна сцена казват всичко – пет пъти шампион на България, два пъти носител на Купата на страната, печелил е шампионата на Франция (2004), носител на Купата и на Суперкупата на Франция (2005 и 2006), златен медал от Шампионската лига (2005), шампион на Италия през 2010 г. с „Бре Банка Ланути Кунео“, разказват от изданието.

 

Те припомнят, че с националния ни волейболен отбор Владо Николов става бронзов медалист три пъти – на Световното първенство в Япония (2006), Световната купа в Япония (2007) и Европейското първенство в Турция (2009). През 2010 г. той е признат за най-добър диагонал в света на волейбола.

 

Вижте и

„Владо Николов безспорно е отборният играч мечта, за когото резултатът от играта и екипната работа са по-важни от личното представяне. Верен на своите принципи, след края на звездната си кариера легендарният спортист поставя ново начало. Така през 2015 г. се ражда волейболната школа „Владо Николов“, която дава възможност на малки и големи да тренират любимия спорт. Всеотдаен съпруг, баща на трима синове и малка дъщеря, настоящият съпрезидент на волейболния „Левски София“ споделя, че децата са най-важното – всичко останало е суета, казват от „Аз-буки“.

 

Владо Николов разказва за уроците на спорта, децата от новото поколение и усилията на треньори и педагози в интервю за в. „Аз-буки“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре