Сега четете
Ограничено е движението по пътя Шипченски проход – Бузлуджа

Ограничено е движението по пътя Шипченски проход – Бузлуджа

От 12:00 часа днес до 12:00 часа на 13 август (неделя) ще бъде ограничено движението на автомобили в 2,5 км участък от пътя Шипченски проход – връх Бузлуджа (от км 9+800 до км 12+210) за провеждането на музикалния фестивал „Open Budludzha”, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

През трите дни движението ще се осъществява без ограничения до кръстовището на пътя Шипченски проход – Бузлуджа (при км 9+800) с общински път Бузлуджа – Крън, където ще бъдат обособени зони за паркиране. В отсечката от кръстовището до връх Бузлуджа (от км 9+800 до км 12+210) ще се допускат специализирани автомобили, превозни средства, обслужващи ветропарка и хижите в района, както и превозващи хора в неравностойно положение.

От АПИ апелират шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Вижте и

Над 20 диджея и 12 групи ще вземат участие във фестивала ,,Open Budludzha 2023”, съобщи арх. Дора Иванова, основател на фондация „Проект Бузлуджа“, която организира събитието. Това е третото издание на фестивала в подкрепа на опазването и отварянето на монумента за посетители, а каузата на фондация „Проект Бузлуджа“ е обособяването му като място за култура, изкуство и история.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре