Сега четете
19 области с жълтият код за горещо време

19 области с жълтият код за горещо време

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение от първа степен – жълт код, за високи температури в 19 области в страната. Очакваните максимални температури в низините там са за около и над 35 градуса. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

 

Без жълт код за високи температури за днес са само областите в страната: София област, София, Перник, Кюстендил, Смолян, Добрич, Шумен, Варна и Бургас.

 

За 12 юли, сряда, още от днес Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа степен – жълт код, за високи температури в цялата страна. Очакваните максималните температури за утре са за между 34 и 39 градуса.

Вижте и

 

От НИМХ съобщиха вчера, че започна гореща седмица в България. Времето през нея в страната ще е предимно слънчево и температурите ще се повишават. Най-горещите дни през тази седмица ще са четвъртък и петък, когато температурите в цялата страна ще са по-високи от климатичните норми. В събота и неделя, със слабо захлаждане, ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре