Сега четете
Борисов: Бъдещето на Украйна е в НАТО и ЕС

Борисов: Бъдещето на Украйна е в НАТО и ЕС

Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и Европейския съюз, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук страницата си. Той пише още, че на среща в София с президента на Украйна Володимир Зеленски е заявил, че независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион.

 

„Подчертах, че като партия с категоричен евроатлантически профил, ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия и сме изцяло солидарни с болката на украинския народ. Доказателство за нашата солидарност са и действията на ГЕРБ през последните дни в Народното събрание по отношение на предложенията за по-бързо обновяване на оръжейните запаси на България, както и идеята за продажба на оборудването от АЕЦ „Белене“ на Украйна“, посочва още Борисов.

 

България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична световна общност, отбелязва лидерът на ГЕРБ.

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна днес на еднодневно посещение в София. В Министерския съвет той разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, а след това бяха подписани декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

 

Вижте и

Държавният глава Румен Радев също се срещна с украинския президент.

 

Володимир Зеленски участва и в дискусия с посланици, политици и представители на гражданското общество, на която домакини са премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре