Сега четете
ДПС се срещна с украинския президент

ДПС се срещна с украинския президент

Ръководството на ДПС се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, съобщиха от пресцентъра на партията. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, народният представител Делян Пеевски, зам.-председателят на 49-ото Народно събрание Филиз Хюсменова и зам.-председателят на Движението Йордан Цонев заявиха пред Зеленски, че тяхната формация е била първата, която е осъдила военната агресия на Русия в Украйна и която още в първите часове на 24 февруари 2022 г. е инициирала приемането на специална декларация на българския парламент в подкрепа на Киев.

 

Лидерът на ДПС пожела на Володимир Зеленски в най-скоро време Украйна да стане член на НАТО и Европейския съюз. Карадайъ припомни, че ДПС е сред инициаторите и вносителите на днешната декларация на Народното събрание за подкрепа на влизането на Украйна в НАТО.

 

Вижте и

Срещата се състоя в в Националния исторически музей, преди официалната дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре