Сега четете
В Перник вече си имат чат бот

В Перник вече си имат чат бот

Перник ще бъде първият град в областта, който ще разполага с градски туристически чатбот въз основа на изкуствен интелект. С това областният център се нарежда на второ място в страната по предоставянето на подобна технология след Пловдив.

Създаването на иновативната дигитална туристическа услуга е по инициатива на фондация „Център за развитие на устойчиви общности“ в рамките на проект RAISE Youth, финансиран от Норвежкия финансов механизъм.

Чатботът за Перник е в процес на разработка. Той ще функционира 24 часа в денонощието и ще предлага на потребителите си актуална онлайн информация за туристически обекти, места за настаняване, различни видове услуги, събития и др.

В разработването на дигиталния асистент участват предприемачи от пернишка софтуерна компания. Съдействие оказва и екип от младежките центрове в миньорския град и Брезник. Технологичен доставчик и консултант по създаването, управлението и развитието на дигиталната платформа е Umni.bg.

Вижте и

Планира се в рамките на проекта такива софтуерни приложения да бъдат създадени и в останалите пет общини от област Перник.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре