Сега четете
Не минавайте през екопътека от Меча поляна към село Бистрица в Биосферен резерват „Бистришко бранище“

Не минавайте през екопътека от Меча поляна към село Бистрица в Биосферен резерват „Бистришко бранище“

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София предупреждава туристите да не посещават разрешената за преминаване екопътека от Меча поляна към село Бистрица в Биосферен резерват „Бистришко бранище“. Това се посочва в съобщение на сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Експерти на РИОСВ направиха обход и проверка на място и констатираха, че перилата и настилката на мостовите съоръжения в района на каменната река са изкъртени и има опасност от подхлъзване, се отбелязва в информацията. Създадена е организация за възстановяване на мостовите съоръжения. Гражданите ще бъдат своевременно уведомени при създаване на добри условия за туризъм, а информацията ще бъде публикувана на интернет и фейсбук страниците на РИОСВ-София.

Резерватът „Бистришко бранище“ е образуван едновременно с природен парк „Витоша“, със същото Постановление на Министерския съвет от 27 октомври 1934 г. Той е обявен за резерват с цел да се запазят първичните екосистеми от смърч, както и видовете от субалпийската зона. Движението през резервата е разрешено само по маркираните пътеки от х. Алеко за с. Железница и с. Бистрица, сочи информация на сайта на парк „Витоша“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре