Сега четете
Румен Радев поздрави своя колега Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта – 4 юли

Румен Радев поздрави своя колега Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта – 4 юли

Държавният глава Румен Радев поздрави своя колега Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта – 4 юли, съобщиха от прессекретариата на президенството. „Убеден съм, че връзките между България и САЩ ще продължават да се развиват в духа на трайно приятелство и на стратегическото партньорство, основаващо се на общите ни демократични ценности, споделени интереси и отговорности“, заявява Румен Радев в поздравителния си адрес.

Президентът отбелязва добрите отношенията между България и САЩ. Румен Радев посочва, че страната ни ще продължи да работи за насърчаване на двустранната търговия и инвестиции, модернизацията на Въоръжените сили, сътрудничеството в областта на енергетиката. Сред темите, които президентът включва в писмото, е и „решаването на ключови въпроси от споделения дневен ред, включително присъединяването на страната ни към Програмата за безвизови пътувания на САЩ и сключването на двустранно Споразумение за социална сигурност“.

Румен Радев заявява още, че само в дух на солидарност и в рамките на съюзническите ни отношения могат да се преодолеят предизвикателствата пред международна сигурност, произтичащи от войната на Русия срещу Украйна, икономическата, енергийна, продоволствена и социална криза.

Вижте и

На 4 юли Съединените американски щати отбелязват националния си празник – Деня на независимостта. На този ден през 1776 г. във Филаделфия е подписана американската Декларация за независимост, подготвена от Томас Джеферсън.
БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре