Сега четете
Васил Терзиев има качествата да превърне София в наистина хубав град

Васил Терзиев има качествата да превърне София в наистина хубав град

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков изрази пълна подкрепа за Васил Терзиев, когото от ПП, „Демократична България“ (ДБ) и „Спаси София“ издигнаха за кандидат за кмет на столицата, подкрепени и от „Екипът на София“. На страницата си във Фейсбук Петков написа, че всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия и точно заради това вярва в Терзиев и възможностите му.

 

„ Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим. Нещо повече – баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-много се гордееше до края на живота си.

Аз съм горд от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от “шесто”, които са я притискали шест месеца преди да разберат, че нямат шанс да я направят сътрудник. Тя винаги казваше “страхът е най-лошият съветник.”

Аз съм много горд от моята баба, затова че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, но нейната смелост не ме дефинира. Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си“, посочва в поста си Петков. И допълва, че точно поради тази причина подкрепя Васил Терзиев на 100%.

 

“ Той също не послуша страховете на онези, които му казваха “не го прави”. Васил е един от най-успешните млади хора, който повиши репутацията на България по света с успеха на Телерик, направи академията, в която вложи лични средства, движен от мотивацията да помогне на хиляди българи.

Защо му трябваше да влиза в политиката? Отговорът е прост: от чувство за отговорност и защото има куража да променя! Мислите ли, че той не осъзнаваше, че срещу него ще има атаки и че те не бяха предвидими? Бяха.

 

На всички нас обаче ни беше ясно, че „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“ трябваше да се обединим около един човек, който е можещ, надпартиен, неподкупен, който е управлявал хиляди хора и знае как да постига успех. Повярвайте ми, с тези характеристики няма много хора, които да искат да влязат в тази кална битка с едно единственото чувство – чувството за дълг.

Вижте и

 

Ето защо като внук на хора, които са били в лагер, заставам зад Васил Терзиев, защото неговите успехи се дължат само на неговите действия, защото смелостта да скочи в тази мръсна битка, въпреки сегашния си хубав живот, е завидна и най-вече заставам зад него, защото вярвам, че има качествата да превърне София в наистина хубав град за хората“, пише още Кирил Петков във Фейсбук.

 

За мен е важно хората да виждат какво се случва и да могат да участват с идеи, заяви Васил Терзиев след среща с жители в столичния парк „Младост“ 3. Той допълни, че екипът му има добри идеи и необходимата подготовка за едно добро, различно управление на София.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре