Сега четете
КЕВР ще определи на закрито заседание днес цената на природния газ за юли

КЕВР ще определи на закрито заседание днес цената на природния газ за юли

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на закрито заседание днес каква да бъде цената на природния газ за месеца, по която „Булгаргаз“ да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Очаква се около 8 процента по-ниска цена на природния газ за юли спрямо тази от юни, каза изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева по време на откритото заседание за обсъждане на доклада на обществения доставчик, което се проведе на 28 юни.

 

Припомняме, че КЕВР утвърди цена на природния газ за миналия месец от 65,82 лева за мегаватчас, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, докато изпълнителният директор на „Булгаргаз“ каза по време на откритото заседание, че ако тогава трябваше да се подаде заявление за цена на природния газ, тя щеше да бъде в порядъка на 60,50 лева за мегаватчас. Тя поясни, че окончателното заявление за цената на природния газ за юли „Булгаргаз“ ще подаде днес до 9:30 часа.

 

Вижте и

Окончателно решение каква да бъде цената на природния газ за следващия месец регулаторът ще вземе на закрито заседание днес от 15:00 часа, информира тогава председателят на Комисията Иван Иванов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре