Сега четете
Борислав Сарафов: Бъдете честни и справедливи! От вас ще зависят човешки съдби

Борислав Сарафов: Бъдете честни и справедливи! От вас ще зависят човешки съдби

”Бъдете честни и справедливи! От вас ще зависят човешки съдби“. С тези думи изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов приветства 85 младши магистрати (следователи, прокурори и съдии) от випуск 2022/2023 г. на церемония по завършването на обучението им в  Националния институт на правосъдието (НИП), съобщиха от прокуратурата.

Борислав Сарафов се обърна специално към младшите следователи като каза, че имат уникалната възможност да работят една от най-вълнуващите и интересни професии. „Вие сте тези, които ще установяват истината – тази, която е между кориците по делото“, добави още той.

Гости на церемонията бяха председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова, представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев, членове на ВСС, министърът на правосъдието Атанас Славов и много магистрати.

БТА припомня, че на 28 юни Прокурорската колегия на ВСС взе решение да се назначат 29 младши прокурори в 13 районни прокуратури и 17 младши следователи в 14 следствени отдели в окръжните прокуратури.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре