Сега четете
Дмитрий Песков: Русия е готова да приеме западни журналисти, но изисква адекватно отношение и към своята преса в чужбина

Дмитрий Песков: Русия е готова да приеме западни журналисти, но изисква адекватно отношение и към своята преса в чужбина

Русия е готова да приеме западни журналисти, но изисква адекватно отношение и към своята преса в чужбина – няма да има повече „business as usual“ (работа както обикновено – бел.ред.), заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в кулоарите на Петербургския международен икономически форум, предаде Ройтерс.

За първи път на тазгодишното събитие не бяха акредитирани западни медии. Говорителят на Кремъл отбеляза, че достъпът до следващите големи събития ще зависи от поведението както на самите тези медии, така и на западните страни като цяло.

Песков уточни, че издаването на акредитации в бъдеще ще зависи и от това как се отнасят към руските журналисти „в недружелюбни“ страни. Москва използва този термин за държави, които са наложили санкции на Русия заради „специалната военна операция“ в Украйна, както я нарича Кремъл.

Вижте и

Песков каза, че всички чуждестранни репортери са имали възможност да гледат живо предаване на пленарното заседание на събитието, отбелязва ТАСС. „Всички международни агенции за разпространение на информация работят. Няма да има повече работа както обикновено. Ние ще бъдем готови да ги приемем (западните репортери – бел. ТАСС), но няма да търпим подобно отношение към нашите журналисти в чужбина“, подчерта той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре