Сега четете
Продължава укрепването на рухнаталата подпорна стена на АМ „Струма“

Продължава укрепването на рухнаталата подпорна стена на АМ „Струма“

Най-късно до края на седмицата ще бъде възстановено движението в участъка на магистрала „Струма“, където вчера се срути подпорна стена върху пътното платно. Това съобщиха в „Денят започва“ от Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

От там обясниха, че основната причина за свличането е преовлажняване вследствие на падналите валежи предишните дни.

 

Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма“ при 16-ти км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена. Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел „Даскалово“, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя София – Перник през Владая е организирано реверсивно движение, което ще остане и през нощта.

 

Тежкотоварните автомобили в посока София преминават по АМ „Струма“ при 16-ти км само в изпреварващата лента.

 

Вижте и

АПИ предприе незабавни мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км на автомагистралата. Оглед на терена направиха и.д.председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев и експерти от агенцията. Предполага се,че от дъждовете са комрометирани два от сегментите на подпорната стена. Веднага са предприети краткотрайни действия по изкопаване на земните маси до статабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

 

В дълготраен план ще бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в настоящия строителен сезон.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре