Сега четете
ТУ София стана член на Германо-българската индустриално-търговска камара

ТУ София стана член на Германо-българската индустриално-търговска камара

В присъствието на членовете на Академичния съвет на Техническия университет (ТУ) в София, на 7 юни, президентът на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Тим Курт тържествено връчи на ректора на ТУ-София проф. д-р инж. Иван Кралов свидетелство за членство в камарата. Това съобщи днес пресцентърът на висшето училище.

 

С решение на Академичния съвет от 26 април 2023 г. Техническият университет в София подаде заявление за членство в Германо-българската индустриално-търговска камара, което беше прието с пълно единодушие на заседание на Управителния съвет на ГБИТК на 4 май 2023 г. и така ТУ-София стана първият университет, получил членство в тази престижна организация на германския бизнес в България.

 

ТУ-София, чрез Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт (ФаГИОПМ), развива активно сътрудничество с ГБИТК още от 23 септември 2009 г., когато е подписан договор за сътрудничество между двете институции с цел насърчаване на връзките между образованието, научните изследвания и бизнеса.

 

Вижте и

Членството на ТУ-София в ГБИТК още повече ще допринесе за утвърждаването на университета и ФаГИОПМ, като водеща образователна и научна организация, която се развива в синхрон с разбиранията на бизнеса за качествена съвременна наука и висше образование, и отговаря на очакванията на обществото за създаване на висококвалифицирани специалисти в областите на техническите науки и свързаните с тях икономически отношения. ТУ-София ще има пряк достъп до германски и български фирми, чиито служители представляват потенциални студенти по образователните програми на Техническия университет в София, главно в магистърските специалности. Създава се възможност за прилагане на професионалните знания и умения на преподавателите на ТУ-София в решаването на технически или икономически задачи на фирмите членове на ГБИТК. Ще се осъществява и тясно сътрудничество с водещи в областта си фирми по въпроси от съществено значение за развитието на икономиката и обществото. За студентите от ТУ-София и особено от ФаГИОПМ се откриват още по-добри възможности за разработване на курсови и дипломни работи, за практики и стажове, както и за бъдеща успешна професионална реализация във фирмите членове на ГБИТК.

 

Членството на ТУ-София в ГБИТК ще задълбочи връзките с германския бизнес в България и ще допринесе за развитие на българо-германските икономически, научни, образователни и културни отношения. Като допълнителен гарант за това сътрудничество се явява ФаГИОПМ, който през всичките 33 години от създаването си значително допринесе за издигане на авторитета на ТУ-София в национален и международен аспект, отбелязват от висшето училище.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре