Сега четете
Турски художник изработи за папата часовник с „Тайната вечеря“ върху циферблата

Турски художник изработи за папата часовник с „Тайната вечеря“ върху циферблата

Турски художник изработи ръчен часовник за папата, като използва техниката на микроизкуството, за да изобрази върху циферблата „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, съобщава Анадолската агенция.

Мурат Уджар, преподавател в Университета за изящни изкуства „Мимар Синан“, създава картини, скулптури и релефи върху различни предмети като часовници, бижута, молитвени броеници и писалки, използвайки техниката на микроизкуството.

Художникът, който изработва уникати за политически лидери, известни спортисти и бизнесмени, се занимава с този вид изкуство от 20 години.

Описвайки концепцията за микроизкуството като „изкуство, което може да се носи“, Уджар казва: „Когато видите картина или произведение на изкуството в часовник, като например 77-сантиметрова картина на Мона Лиза в 3-сантиметров циферблат, тя има много по-голямо значение“.

Вижте и

„Свързаха се с мен от Италия и ме помолиха да създам специален подарък за папата. Създадох уникална интерпретация на картината „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи върху трисантиметров циферблат“, казва той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре