Сега четете
Красимир Каменов-Къро, убит днес в ЮАР. Отзиви и коментари

Красимир Каменов-Къро, убит днес в ЮАР. Отзиви и коментари

Красимир Каменов, известен с прякора си Къро, и съпругата му са загинали при нападение в дома им в Южна Африка. За това съобщиха медии по неофициална информация, която „Любословие.Бг“ потвърди през свои източници, според които при нападението е убито и едното им дете, заедно с охраната. Медиата се свърза с представител на местната полиция в Кейптаун, който потвърди че има 4 жертви с огнестрелни рани при нападението, 2 жени и 2 мъже на възраст между 40 и 50 години, но между тях няма непълнолетни. Открити са в къщата, в която са живели, с „многобройни прострелни рани“ и всички са били убити на място. Къщата е в един от най-богатите квартали в ЮАР – Константия, известна с големите къщи и винарните си.

Нападението се случва два месеца след като прокуратурата повдигна обвинения на Каменов и го обяви за международно издирване. Той беше обвинен задочно в поръчителство на убийството на бившия шеф на криминална полиция Любомир Иванов през 2022 г.

В по далечно минало Каменов беше известен като близък съратник на Христофорос Аманатидис-Таки, който през 2009 г. беше обвинен като ръководител на група за разпространение на наркотици и нанасяне на тежки телесни повреди, но около пет години по-късно обвиненията тихомълком отпаднаха. Счита се че Къро и Таки от доста време са разделили бизнеса си и са в обтегнати отношения. Фирмите, пряко или косвено свързани с Каменов, контролират редица паркинги в София – включително този пред Централна гара.

По неофициална информация в последните месеци тече и опит да бъде превзет и бизнесът с паркингите на Каменов, който е съсредоточен основно в дружеството „Ауто мобайл“. Справка в Търговския регистър показва опити там като директор да бъде отстранен Филип Стоянов, който се превърна в свидетел срещу Къро. То е блокирано по искане на бившата му съпруга – Светлана Каменова, която притежава 5% от акциите.Позабравеното име на Къро изплува през март 2023 г.

По време на пресконференция, на която обеща „сериал“, главният прокурор Иван Гешев обвърза Каменов с бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев. Според обясненията на шефа на обвинението тогава двамата бегълци от правосъдието в държавата били част от престъпен заговор за дискредитиране на държавното обвинение и лично неговия шеф. Бяха излъчени и серия аудиозаписи, за които се твърдеше, че Каменов разговаря с различни лица.


Иван Гешев коментира убийството на Красимир Каменов-Къро.

Говорителят на полицейската служба в ЮАР полк. Андре Траут заяви, че четирите тела са били открити около 8:20 часа сутринта местно време в четвъртък.

Вижте и

„Полицията е пристигнала на местопрестъплението“, каза Траут.

Все още не става ясно и какви са мотивите за масовото убийство в Констанция.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
2
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
2
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре