Сега четете
България получи втория самолетен двигател за МиГ-29 от Полша, съобщи Министерството на отбраната

България получи втория самолетен двигател за МиГ-29 от Полша, съобщи Министерството на отбраната

България получи втория самолетен двигател за МиГ-29 от Полша. Това съобщи Министерството на отбраната в своя официален профил в туитър. В края на март страната ни получи първия двигател за МиГ-29 от Полша.

 

Още през януари служебният министър на отбраната Димитър Стоянов съобщи, че два двигателя за МиГ-29 ще пристигнат от Полша.

 

Надявам се, че офертите ще бъдат подадени в срок, защото в момента са изразени намерения, чакаме конкретика, каза Стоянов преди дни по повод двете фирми, одобрени да представят първоначални оферти по обществената поръчка на Министерството на отбраната за ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29. Фирмите са „ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ“ ЕАД и Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A.

 

Вижте и

Правим всичко възможно изтребителите МиГ-29 да летят колкото се може по-дълго. Идеята с обществените поръчки за закупуване на двигатели и ремонт на двигатели беше точно тази. Работихме и по другия вариант – заместваща платформа за изтребителите, но най-вероятно комисията по отбрана няма бъде удовлетворена от цената, която ще споделя за получените оферти, обясни Димитър Стоянов.

 

САЩ няма как да ни предостави самолети F-16 като заместваща платформа на българските изтребители и усърдно препоръчва на България да продължи експлоатация на самолетите МиГ-29, каза още Димитър Стоянов пред депутатите от парламентарната комисия по отбрана по-рано тази седмица.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре