Сега четете
Започва „Street Music Fest“ фестивал за приложно и съвременно изкуство в България

Започва „Street Music Fest“ фестивал за приложно и съвременно изкуство в България

Фестивалът се открива на 19 май (петък) в 17.00 часа с музикална програма и фото изложбата на Иван Шишиев от Етюдите на София. Умението му да улавя красивите моменти в столицата е наречена „Под небето на София“ и в нея ще видим и част от участниците в Street Music Fest в обичайните им места на действие – улиците на града.

Музиката на живо както в петък така и в събота и неделя, ще звучи от 18.00 до 21.00 часа. На 19 май ще се радваме на изпълненията на Oriental Mariachi – група от контрабас, виола, китара и тарамбука. Следва чаровният Кристофър Кем, който ще покаже как виртуозно се свири на цигулка и извън концертните зали. Вечерта ще завърши с Рада Илиева и нейното изкуство за китара и глас.

Събота, 20 май, събитията стартират още от сутринта, когато в 10.00 часа графити артисти ще рисуват върху варели, а в 11.00 часа ще започне цирковата работилница Mini Art Fest! Доведете децата си – ще има и клоуни и акробати и жонгльори, тук разбира се ще са и магичните фокусници!

Час след това, ва 12.00 часа потегля тематичният маршрут Стара и Нова София – София Графити Тур.

В 13.30 часа се включват и танците, защото на уличната сцена се появяват красивите рокли, ретро прически и шеметни танци на Swinging Monkeys! Сигурни сме, че техният флашмоб ще живее в десетки сторита в социалните мрежи, но бъдете от тези, които ще го видят на живо.

Между 16.00 и 18.00 часа в пространството на Betahaus Славейков ще се проведе Мастър клас по улична фотография с Иван Шишиев от Етюдите на София.

Отново от 18.00 до 21.00 часа е музикалната програма, която стартира с тромпета на Валентин Атанасов. Следва един от най-колоритните софийски улични артисти, добре познатият акордеонист Исус Ангелов.

Шоуто продължава с Teddy Velvet и нейната формация от тъпан, гадулка и контрабас. Финала е за Маги Петрович, чието изпълнение на виолончело е още едно доказателство за това, че уличното изкуство представя истински музикални майстори.

Вижте и

Музикален директор на Street Music Fest е Никола Симеонов от група Cool Den.

Водещ на Street Music Festе още една градска легенда – Никола Стойнов.

Събитието се провежда с любезната подкрепа на Столична община – Столична програма „Култура“.

Street Music Fest e запазена марка и се организира от Mish Mash Fest – фестивал на таланта и добрия вкус, който вече 7 години задава стандарти във фестивалите за приложно и съвременно изкуство в България.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре