Сега четете
Над 310 състезателки ще участват на европейското първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в Баку

Над 310 състезателки ще участват на европейското първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в Баку

Над 310 състезателки (189 при жените и 124 при девойките) ще участват на европейското първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 17 до 21 май в Баку (Азербайджан). Общо 18 ансамбъла са заявени при жените, сред които е и този на България.

предварителния материал на европейската гимнастика пише, че на шампионата ще участват световната шампионка в многобоя от София 2022 София Рафаели (Италия), европейската шампионка на топка и на лента Боряна Калейн (България) и златната медалистка на бухалки Даря Варфоломеев (Германия). Сред другите големи имена са носителките на медали от Световни и Европейски първенства Стилияна Николова (България), Екатерина Веденеева (Словения), Ади Ася Катц (Израел), Милена Балдасари и Александра Аджурджукулезе (Италия).

От надпреварата ще отсъства европейската шампионка Даря Атаманов (Израел).

При ансамблите за жени за медалите ще спорят Италия, България, Израел, Азербайджан, Украйна и Испания.

Домакините от Азербайджан ще бъдат представени от Зохра Агамирова и Алина Гозалова при жените, както и от ансамблите за жени и за девойки.

Вижте и

24-е гимнастички с най-висок сбор, получен от оценките в три от четирите съчетания в квалификациите, се класират за финала в индивидуалния многобой. 8-е най-високо класирани гимнастички/ансамбли продължават на финалите на отделните уредите. Резултатите от многобоя за ансамблите девойки и жени се определят според резултатите в квалификациите. Отборният резултат се изчислява чрез добавяне на 8-е резултати на индивидуалните гимнастички и двете от ансамбъла.

Този турнир е и континентална квалификация за световнот

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре